torsdag 13. mars 2008

Filmanmeldelse av "Mannen som elsket Yngve"

Mannen som elsket Yngve er Sandrew Metronomes nyeste film basert på romanen " Mannen som elsket Yngve." I filmen medvirker Rolf Kristian Larsen, Ida Elise Broch, Arthur Berning og Ole Christoffer Ertvaag.


Filmen handler om Jarle som har bra dame, vennegjeng og et lovende band. Alt virker som om det går på skinner helt til den dagen Yngve dukker opp i klassen. Jarle føler en slags drivkraft mot Yngve som han har problemer med å forklare, og problemene blir større og større for Jarle utover i filmen.


Filmen foregår i jappe tiden i Stavanger, hvor Jarle og gjengen hans er alternative rockere. Filmen gir et godt bilde på hvordan det var på 80-tallet, og det blir lett å sette seg inn i filmen.


"Mannen som elsket Yngve" er en underholdene film med bra manus og bra skuespill prestasjoner. Det hele høres naturlig ut under filmen og skuespillerne klarer å skape klare og gode roller.


Det er en annerledes film enn det man er vant med å se på kino. Før var "homofile forhold" tabu emne, men det siste ti året har det blitt mer og mer godtatt. Dette gjør at filmen kommer i en moden tid og det vil ikke oppstå krasse kritikker grunnet dette.

"Mannen som elsket Yngve," er alt i alt en rørende, spennende og morsom film. Den har sine oppturer og nedturer, hvor det av og til kan være vanskelig å få med seg alt. Det er en filosofisk og åpen slutt. Jeg vil gi filmen terningkast fem.






Ingen kommentarer: